© gl

Cappellen: “Overwicht te weinig vertaald in kansen”

Tegen een ploeg die beslist binnen de mogelijkheden lag, leed Cappellen een onnodige nederlaag. “We moesten geen schoonheidsprijs halen, enkel met realistisch voetbal de drie punten pakken. Daar zijn we jammer genoeg niet in geslaagd”, zucht trainer Claessens.

en

In het eerste half uur liet niets vermoeden dat Cappellen met lege handen zou achterblijven. Van bij de aftrap in Tienen legden de bezoekers hun wil op en met een schot op de paal kwam Dino Peltjo dicht bij de openingstreffer.

“Wellicht was de wedstrijd gekanteld als die bal was binnengegaan”, blikt de Cappelse trainer terug. “We wisten dat Tienen ver zou inzakken en weinig ruimte zou weggeven. In vergelijking met vorig seizoen is de ploeg verzwakt en wordt bijna uitsluitend de lange bal gehanteerd. Een voorsprong zou de speelwijze van de Suikerjongens door elkaar geschud hebben.”

Ruimte

Cappellen kreeg het balbezit, maar vertaalde dat te weinig in doelkansen. Dat constateerde ook Claessens.

“Voetbaltechnisch waren we zeker de beste ploeg, maar we slaagden er niet in dat meesterschap in kansen om te zetten. Iedereen weet dat vroeg of laat elke ploeg een kans bij elkaar voetbalt en dat was op Tienen niet anders. Door vooruit te voetballen gaven we veel ruimte in onze rug weg en tien minuten voor tijd werd dat ons fataal. Het tweede doelpunt heeft enkel belang voor de statistieken. Het is alleen spijtig dat we daar zelf te weinig tegenover konden plaatsen. We kregen wel enkele halve kansen en probeerden het niet onaardig met een paar schoten vanop afstand, maar al bij al creëerden we toch te weinig. Een streep door de rekening was het uitvallen van Dino Peltjo met een verrekking. Tegen een versterkte verdediging is een balvaste spits van goudwaarde. Hij fungeerde zeer goed als targetman en kan ook zelf de actie maken.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Lagere reeksen