Zelzate en Evergem openen rouwregister voor Wally

Het gemeentebestuur van Zelzate opent morgenochtend een rouwregister zodat inwoners en fans hun medeleven kunnen betuigen bij het overlijden van volkszanger Eddy Wally. Dat zegt burgemeester Frank Bruggeman (Open VLD). Ook Evergem opent dinsdagochtend een rouwregister.

Eddy Wally verhuisde midden 2011 naar het OCMW-rusthuis "Home Bloemenbos" in Zelzate, na een lange ziekenhuisopname ten gevolge van een hersenbloeding in maart, eerder dat jaar. Maar Eddy Wally is een echte Zelzatenaar, zegt burgemeester Frank Bruggeman. "Eddy Wally is geboren in de wijk De Katte en de herinneringen aan Eddy Wally zijn duidelijk aanwezig in zijn museum in 't Klooster in Zelzate waar heel wat inwoners en mensen van buitenaf naar toe komen."

Frank Bruggeman denkt dat Eddy Wally veel sympathie genoot door zijn charmes. "Hij was zoals hij was. Er werd gelachen met hem, maar hij heeft veel respect gegeven en ook gekregen. Eddy Wally had het hart op de juiste plaats, zo herinner ik me hem als vriend en als burgemeester."

Burgemeester Bruggeman bracht gisterenvoormiddag nog een bezoek aan Eddy Wally, de volkszanger overleed gisteravond iets voor middernacht. "Zijn overlijden komt niet als een verrassing, iedereen wist dat en het blijft met pijn in het hart, maar ik denk dat het best is dat hij terug bij zijn Mariette is."

Het rouwregister opent morgen om 9 uur in het gemeentehuis op de Grote Markt in Zelzate.

Ook Evergem opent rouwregister

In Evergem, Oost-Vlaanderen, waar Eddy Wally jarenlang in de deelgemeente Ertvelde woonde en waar hij zijn feestzaal "Paris Las-Vegas" uitbaatte, wordt dinsdagochtend om 9 uur ook een rouwregister geopend in de cafetaria van het OCMW-rusthuis "Ten Oudenvoorde".

Bij het rusthuis werd in 2006 het kunstwerk "Chérie" onthuld, als eerbetoon aan de charmezanger. "Als gemeente zijn we fier op wat Eddy Wally de voorbije decennia voor het Vlaamse levenslied heeft betekend", zegt burgemeester Joeri De Maertelaere (N-VA). Niet in het minst speelde Ertvelde daarin een belangrijke rol. "Jarenlang kwamen op zondagnamiddag vele duizenden mensen met bussen naar de feestzaal Paris Las-Vegas."

De Maertelaere ontmoette Eddy Wally enkele keren. "De vraag is altijd geweest of hij nu een typetje speelde of echt was."

Meest gelezen