© MaTi

Psychologiestudente Noemi Monu (24) sprokkelt levenswijsheden via foto's

Mensen fotograferen is Noemi Monu's passie. Maar de mensen op de foto boeien de studente evenzeer. Door de twee passies met elkaar te verenigen, ontstond een boeiend concept. 'In Experts in Life' delen oudere mensen hun levenservaring met jongeren.

MaTi

Noemi Menu (24) uit Kalmthout fotografeert al bijna heel haar leven. "Toen ik als kind voor het eerst een fototoestel in handen kreeg, legde ik beelden vast. Mijn blog waarop ik de portretten plaats, is geïnspireerd door de blog 'Humans of New York' van de Amerikaanse fotograaf Brandon Stanton", vertelt ze. "In zijn foto's laat hij mensen van New York aan het woord, terwijl hun persoonlijke verhaal naar voren komt door zijn vragen. De serie van Brandon sloeg aan.

Levenservaring

"Waar 'Humans of New York' zich focust op de verhalen en ervaringen van mensen van alle leeftijden, richt mijn blog 'Experts in Life', zich op de oudere generatie. Heel vaak worden zij niet gehoord door mensen van mijn leeftijd. Dat vind ik jammer. Daarom spreek ik hen aan en vraag naar een verhaal of levenservaring uit hun leven. Heel dikwijls krijg ik levenswijsheden te horen, die ik graag deel met mensen van mijn leeftijd. Ik twijfel er niet aan dat mijn generatie veel kan leren uit de ervaring van van hen die ons voorgingen.

Bolivië

"Mensen reageren soms verwonderd wanneer ik hen vraag of ik hen mag fotograferen", zegt Noemi. "Maar als ik toon dat ik geïnteresseerd ben in wie ze zijn en hun verhaal wil horen, beginnen ze spontaan te vertellen. Soms vertellen ze hun hele leven. Anderen weten niet goed wat ik bedoel of wat ik wil horen, dus zeggen ze dat ze niets hebben meegemaakt. Maar als ik hen dan zeg dat alles goed is, beginnen ook zij spontaan te vertellen. Regelmatig stuur ik de foto die ik heb genomen op. Zo heb ik er al eentje naar Spanje gestuurd."Noemi studeerde sociologie in Antwerpen, maar zit nu in haar tweede masterjaar psychologie in Brussel. "Begin september vertrek ik voor een stage naar La Paz in Bolivië. Ik ga daar met straatkinderen werken, maar ook enkele lessen volgen op de plaatselijke universiteit. Daar zal ik gewoon verdergaan met mijn blog."Info: http://noemimonu.tumblr.com/Lees het volledige artikel in uw zaterdagkrant - editie Noord.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER