Direct naar artikelinhoud

Weggelopen tiener en haar leraar gevonden in Frankrijk

Het 15-jarige weggelopen Franse meisje naar wie ook in Nederland werd gezocht, is vandaag teruggevonden in de Noord-Franse plaats Lens. Het meisje en haar gitaarleraar werden herkend bij de geparkeerde auto van de man, meldt RTL. Hij is opgepakt, de tiener wordt gehoord door de politie.

Laureelen Wavelet.

Volgens een politiewoordvoerder verkeert het meisje in goede gezondheid. De twee verzetten zich niet toen ze door de politie werden benaderd. De man is opgepakt, het meisje wordt gehoord door de politie.

De 15-jarige Laureelen Wavelet verdween ruim een week geleden uit het Franse Bully-les-Mines. Ze zou zonder toestemming zijn meegenomen door de 47-jarige Christophe Lamarre, die naast haar muziekdocent ook een vriend van haar vader was.

Depressief en zelfmoordplannen
Het meisje had na vertrek een brief achtergelaten waarin ze schreef dat Lamarre depressief was en zelfmoordplannen had. Omdat ze mogelijk in een donkergroene Renault Clio naar Nederland waren gereden, vroegen de Franse autoriteiten de Nederlandse politie om uit te kijken naar de twee.

Waar het duo de afgelopen tijd precies geweest is, is nog niet duidelijk. Wel weet de politie dat ze in een hotel in Parijs hebben gelogeerd, omdat Lamarre daar zijn creditcard heeft gebruikt en het meisje daar een keer heeft ingelogd op Facebook.