© PN

Opnieuw 9 Belgen naar WK-wegrit

Bondscoach Carlo Bomans mag op zijn twee oren slapen. De Limburger mag straks met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid negen renners afvaardigen naar het WK in het Spaanse Ponferrada. En dat zijn er twee meer dan vorig jaar.

Guy Van Den Langenbergh

Wielrennen op Sportwereld.be

Integrale wielerkalender

Vorig jaar rond deze tijd hield Bomans zich nog ledig met ­nagelbijten en kaarsjes ­branden. Een mislukt voorjaar en dito Tour hadden zijn keurtroepen naar de tiende plaats in de landenranking doen ­zakken. Een haperende ketting voor Ben ­Hermans en een geweldige prestatie van de Poolse renners voor eigen volk deden ons land op de cruciale datum, 15 augustus, zakken naar de fatale plaats elf. Dit jaar kan het zo’n vaart niet meer lopen.

Met enkel nog San Sebastian en de Ronde van Polen op het programma vóór de afsluitdatum, kunnen de Belgen haast niet meer uit de beoogde top tien tuimelen. De reden waarom het dit jaar wel lukt en vorig jaar niet, ligt voor de hand. ‘Alles staat of valt met de resultaten. Vorig jaar reden we een mager voorjaar en viel Jurgen Van den Broeck uit in de Tour. Dit jaar was ook nog niet super, maar we pakten wel veel punten in het voorjaar en Van den Broeck scoort zowel in Dauphiné als in de Tour. Dan is de rekening snel gemaakt.’

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Wielrennen