© Photo News

1 / 3
thumbnail: null

Mignolet is penaltyheld City

Simon Mignolet had woensdagavond in New York een groot aandeel in de zege van Liverpool tegen de Engelse kampioen Manchester City. In een oefenwedstrijd klopte de vicekampioen de ‘Citizens’ op strafschoppen met 3-1. Na de reguliere speeltijd was het 2-2.

Bij Manchester City stond aanvoerder Vincent Kompany in het met bijna 50.000 supporters gevulde Yankee-stadion nog niet tussen de lijnen. Dedryck Boyata begon wel in de basis en speelde de volledige match.

City kwam in de 53e minuut op voorsprong via Jovetic. Vijf minuten later lukte Henderson de gelijkmaker. In de 67e minuut was Jovetic opnieuw goed bij schot. Sterling hing vijf minuten voor tijd het scorebord weer in evenwicht.

In de 90e minuut verving Mignolet Brad Jones tussen de palen. De Limburger mocht zich meteen opmaken voor een strafschoppenreeks. Kolarov en Iheanacho misten voor City, Mignolet redde de elfmeterpogingen van Touré en Navas. Bij Liverpool zetten Can, Henderson en Lucas wel hun strafschoppen om.