Direct naar artikelinhoud

Ku Klux Klan-leider: "Ik ben blij dat dat meisje stierf in Charlottesville"

Justin Moore, Grand Dragon (een titel in de KKK-hiërarchie, red.) van de Loyal White Knights van de Ku Klux Klan in Pelham, North Carolina verklaarde dat hij "redelijk blij" is dat een wagen inreed op tegenbetogers van de neonazimanifestatie in Charlottesville.Beeld screenshot WBTV

Een leider van een Ku Klux Klan-groep uit North Carolina stelt dat hij blij is dat er een vrouw overleed toen een neonazi met zijn wagen inreed op een groep tegenbetogers tijdens de manifestatie van extreemrechtse blanke suprematisten en neonazi's in Charlottesville vorig weekend.

Justin Moore, de Grand Dragon (een titel in de KKK-hiërarchie, red.) van de Loyal White Knights van de Ku Klux Klan in Pelham, North Carolina verklaarde dat hij "redelijk blij" is dat een wagen inreed op tegenbetogers van de neonazimanifestatie in Charlottesville. Daarbij werd de 32-jarige Heather Heyer gedood. De 20-jarige James Alex Fields wordt wegens doodslag aangeklaagd.

"Ik ben redelijk blij dat die mensen gewond raakten en ik ben blij dat dat meisje doodging", verklaarde Moore tegenover tv-station WBTV, een dochter van CBS.

"Bende vuile communisten"
"Het was een bende communisten die protesteerde tegen andermans vrijheid van meningsuiting", voegde hij eraan toe. "Dus deert het me niet dat ze gewond raakten."

Chris Barker, de Imperial Wizard (een andere titel, red.) van de groep, was het eens met Moore. "Als er zo'n paar doodgaan, stoort ons dat niet", zei hij. "Ze vallen onze optochten altijd aan."

Moore zei voorts dat leden van zijn groep de optocht in Charlottesville bijwoonden en stelde dat de manifestatie "vredig" zou gebleven zijn "mochten de antifascisten en communisten thuisgebleven zijn".

Hij wijst met een beschuldigende vinger naar de veiligheidsdiensten. "Ze hadden die antifascisten nooit mogen toelaten. Dat is als de Klan en de Black Panthers in dezelfde kamer zetten. Dan gaan we elkaar te lijf. De politie had moeten weten dat de antifascisten de gezworen vijanden zijn van de blanke separatisten."

"Antifascisten zijn vuile communisten, ze komen met flessen pis. De meesten wonen in de kelder van hun mama en zitten daar hele dagen stoned. Ze bezitten geen huizen, het is een bende gedegenereerde drugsverslaafden."

Moore waarschuwt dat er nog meer geweld zal komen na de bloedige rellen van vorig weekend. "Blanken zijn de dubbele standaard die de gecontroleerde pers in dit land hanteert beu, dus ik denk dat er nog veel geweld zal komen in de nabije toekomst."

Wie de Loyal White Knights van het KKK-hoofdkwartier opbelt, krijgt een opgenomen boodschap te horen waarin Fields wordt geprezen voor "het overrijden van negen communistische antifascisten", zo stelt WBTV.

De linkse documentairemaker Michael Moore, bekend van onder meer 'Bowling for Columbine' en 'Where to Invade Next', laat op Twitter weten dat het meest opgezochte woord op de site van het Merriam-Webster woordenboek gisteren 'fascisme' was.

Vandaag werd in Charlottesville een gedenkdienst gehouden voor de 32-jarige Heather Heyer die tijdens de manifestatie zaterdag werd gedood.Beeld reuters

Twitter bericht wordt geladen...

James Alex Fields, de 20-jarige blanke nationalist met neonazisympathieën die Heather Heyer doodreed en nog negen anderen verwondde waaronder vijf ernstig.Beeld afp

Twitter bericht wordt geladen...