© Photo News

Wenende Thiago Silva terug in Braziliaanse selectie

De Braziliaanse bondscoach Carlos Dunga heeft PSG-verdediger Thiago Silva opgenomen in zijn selectie voor de vriendschappelijke oefeninterlands tegen Turkije (12 november) en Oostenrijk (18 november). Dat maakte de Braziliaanse voetbalbond (CBF) donderdag bekend.

vml

Voor Thiago Silva, nog maar pas teruggekeerd uit blessure, is het de eerste oproeping sinds de aanstelling van Dunga. Die volgde na het WK Luiz Felipe Scolari op als bondscoach. Op het WK was Thiago Silva danig onder vuur te komen liggen omdat hij had geweend tijdens het volkslied en dat paste niet als kapitein volgens de Brazilianen. De afgang voor eigen volk hielp natuurlijk ook niet...

Ook zijn PSG-ploegmaat Lucas Moura maakt deel uit van de selectie. Lucas wordt wereldwijd beschouwd als een toptalent, maar kreeg onder Scolari geen plaats in de WK-selectie van de Goddelijke Kanaries. Ook steraanvaller Neymar (FC Barcelona) is tegen Turkije en Oostenrijk van de partij.

Onder Dunga lijkt Brazilië een nieuwe start te nemen. In de vier reeds gespeelde oefeninterlands werd er telkens gewonnen. Ecuador en Colombia werden met 1-0 opzijgezet, aartsrivaal en vicewereldkampioen Argentinië moest met 2-0 het onderspit delven. Japan kreeg zelfs vier doelpunten (4-0) om de oren.

Selectie:

Doelmannen: Rafael Cabral (Napoli), Neto (Fiorentina), Diego Alves (Valencia)

Verdedigers: David Luiz (PSG), Marquinhos (PSG), Thiago Silva (PSG), Miranda (Atlético Madrid), Mário Fernandes (CSKA Moskou), Filipe Luís (Chelsea), Alex Sandro (Porto), Danilo (Porto)

Middenvelders: Luiz Gustavo (Wolfsburg), Rômulo (Spartak Moskou), Fernandinho (Manchester City), Casemiro (Porto), Oscar (Chelsea), Willian (Chelsea), Phillippe Coutinho (Liverpool), Douglas Costa (Shakhtar Donetsk)

Aanvallers: Neymar (Barcelona), Lucas (PSG), Luiz Adriano (Shakhtar Donetsk), Firmino (Hoffenheim)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Interlands