© JG

PROXIMUS LEAGUE. Sint-Truiden nieuwe leider, Seraing wint topper bij OHL

Sint-Truiden is de nieuwe leider in de Proximus League. Het won met 3-1 van Heist, terwijl Eupen in eigen huis bleef steken op een 1-1 tegen Roeselare. Seraing heeft een uitstekende zaak gedaan in onze tweede voetbalklasse. De Luikenaars wonnen de topper bij OH Leuven met 0-3.

dmm

Roeselare is aan een sterke reeks bezig. Na een slechte seizoensstart heeft het nu al acht wedstrijden niet meer verloren. Ook leider Eupen beet zijn tanden stuk op Roeselare, dat eerst op voorsprong kwam in de Oostkantons. Kennedy Nwanganga maakte er na 11 minuten spelen 0-1 van. Eupen lukte in de 78e minuut echter nog de gelijkmaker.

Sint-Truiden won wel tegen Heist en heeft nu evenveel punten als Eupen, maar een beter doelpuntensaldo. Tegen Heist scoorde Joeri Decquevy tweemaal, Schils zorgde voor de derde treffer. STVV haalt een 12 op 12 en speelt de volgende wedstrijd tegen Roeselare.

OHL domineerde 90 minuten in eigen huis, creëerde héél wat kansen, maar liep telkens op een dodelijke counter. Grégory Dufer was met twee goals - waaronder een fraaie vrije trap - de man van de match. Seraing springt voorlopig over STVV en Lommel naar de tweede plaats in het klassement. OHL kon nu al vier matchen op een rij niet meer winnen en staat vijfde.