Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meisje (16) neemt afscheid op YouTube voor ze zelfmoord pleegt

In het Amerikaanse Louisville (Kentucky) is een 16-jarig meisje uit het leven gestapt nadat ze een emotionele afscheidsvideo op YouTube had gezet. Het filmpje staat niet meer online, maar werd in de eerste 24 uur meer dan 10.000 keer bekeken. Dat meldt BuzzFeed.

mceulemans

'Important' (belangrijk) was de titel van het YouTube-filmpje, dat ze ook via haar Twitter-account deelde. Diverse sites hebben haar gesproken boodschap in tekstvorm bewaard: "Ik besef dat ik iedereen die van me houdt pijn doe. Ik wil dan ook niet dat iemand zich schuldig voelt. Het is mijn keuze", luidt het onder meer. Nog noemt ze zichzelf "geen goed mens". Ze werd naar eigen zeggen behandeld voor haar depressie, maar zag geen andere optie. "Ik doe de wereld een plezier, maar ik houd van je en het spijt me", besloot ze.

Voorheen plaatste ze op haar YouTube-account opgewekte instructievideo's waarin ze haar publiek make-uptips gaf.


Wie met vragen zich over zelfddoding, kan terecht bij Tele-Onthaal en het Centrum ter Preventie van Zelfdoding, via het gratis nummer 1813 of www.zelfmoord1813.be.
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER