Liverpool gaat Anfield uitbreiden

© REUTERS

Het stadion van Anfield, de thuishaven van de Engelse competitieleider Liverpool FC, wordt uitgebreid naar 58.000 plaatsen. Dat heeft de club van Rode Duivel Simon Mignolet woensdag laten weten.

dmm

Anfield telt op dit moment 45.276 zitjes. Te weinig, vinden ze bij Liverpool. Tegen de start van het voetbalseizoen 2016-2017 zal de tempel uitgebreid worden tot 54.000 plaatsen. De capaciteit van de hoofdtribune wordt opgetrokken met 8.500 plaatsen tot een totaal van 21.000. Een andere tribune, die langs de kant van Anfield Road, krijgt er in een latere fase ook 4.800 plaatsen bij.

‘We zijn al sinds 18 maanden bezig met de planning van deze werken. We hebben al veel gedaan, maar we hebben ook nog veel werk voor de boeg’, zegt Ian Ayre, managing director van Liverpool FC. Tegen de zomer zal de club de bouwaanvraag indienen bij het stadsbestuur. Al lijkt burgemeester Joe Anderson alvast fan van het project. ‘Dit is een belangrijke stap in de ontwikkeling van de buurt. De verbouwing van Anfield zal zorgen voor zo’n 260 miljoen pond (315 miljoen euro) extra middelen voor de buurt én honderden nieuwe jobs.’

De Reds, momenteel op kruissnelheid richting de eerste landstitel sinds 1990 in de Premier League, spelen hun thuiswedstrijden sinds 1892 op Anfield.