Leerlingen protesteren tegen terreur met groot vredesteken

In veel scholen heeft het nieuws over de aanslagen in Parijs voor ongerustheid gezorgd. Zo ook bij de leerlingen van de school voor buitengewoon onderwijs Wilgenduin. De leerkrachten organiseerden daarom activiteiten die het belang van verdraagzaamheid en vrede in de verf zetten.

Margo Tilborghs

De leerkrachten levensbeschouwing sloegen de handen in elkaar om een gezamenlijk project op poten te zetten rond liefde en verdraagzaamheid. Ze lieten de leerlingen keien kleuren die allemaal samen een groot vredeteken moeten voorstellen.

“Omdat wij een basisschool zijn voor buitengewoon onderwijs, waar elke leerling bijzondere talenten heeft maar ook bijzondere aandachtspunten, besloten wij de ongerustheid bij de leerlingen individueel aan te pakken. Ieder binnen zijn of haar eigen levensbeschouwing”, zegt juf Rania, die islamitische godsdienst onderwijst. “We merkten al snel dat dit niet genoeg was. De leerlingen bleven met vragen zitten en tot overmaat van ramp bleken sommige kindjes die moslim zijn, aangesproken te worden door andere leerlingen omdat ze onterecht werden gelinkt aan IS.”

Lees het hele verhaal donderdag in Gazet Van Antwerpen - editie Noord

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER