© Joris Herregods

Binnenkort tweerichtingsverkeer in Grotesteenweg?

Antwerps mobiliteitsschepen Koen Kennis (N-VA) onderzoekt of tweerichtingsverkeer mogelijk is in de Grotesteenweg in Berchem. Dit zou het sluipverkeer in de buurt verminderen.

svw

In de stadsbegroting voor 2016 is een budget van 250.000 euro opgenomen voor de Grotesteenweg in Berchem. Dit is vooral bedoeld voor onderzoek en voorbereidende werken. De Lijn plant op termijn het vernieuwen van de vrije trambedding. Dit wordt aangegrepen om ook de verkeersafwikkeling op deze verkeersas te onderzoeken. Nu kunnen automobilisten alleen richting stad rijden.

“Daarbij bekijken we of tweerichtingsverkeer mogelijk is in de Grotesteenweg in Berchem”, zegt schepen Kennis (N-VA). “Het idee is al voorgelegd aan het Agentschap Wegen en Verkeer en De Lijn. Ook zij zouden budgetten moeten vrijmaken voor deze herinrichting. Een beslissing hierover valt mogelijk aan het einde van deze legislatuur of aan het begin van de volgende. Het zou vooral een oplossing kunnen bieden voor het sluipverkeer staduitwaarts door de omliggende wijken, zoals in de Boomgaardstraat en de wijk Klein-Antwerpen.”

Lees er donderdag meer over in Gazet van Antwerpen - editie Stad

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER