© FRBE

Pira ongerust over extra vliegbewegingen in Deurne

Daags voordat Jetairfly uitpakte met zijn nieuwe bestemmingen vanuit de luchthaven van Deurne boog de raadszitting van Mortsel zich al over het nieuws. Het was Groen-fractieleidster en voormalig burgemeester Ingrid Pira die in de aanval trok.

SSL

“Wij zijn ongerust over de extra vliegbewegingen die er komen”, zei ze. “Bij deze hopen we dat er vanuit Mortsel eerstdaags een vraag vertrekt richting de exploitant van de luchthaven om hier bij ons een toelichting over te geven. Want wij zitten met tal van vragen.”

“Hoe zit het met het businessplan? Wat betekent dit voor de toename van passagiers en de algemene groei? Gebeuren de vluchten volgens een goede spreiding? Welke mobiliteitsmaatregelen worden er genomen om de randgemeenten met zo weinig mogelijk hinder te belasten. Wat zijn de plannen rond de verdere fysieke uitbreiding? Of hoe gaan de pleziervluchten verder evolueren”, maakte Pira haar lijstje compleet.

Burgemeester Erik Broeckx (N-VA) stelde zijn voorganger gerust. “Wij zijn zeker bereid om de mensen van de luchthaven eens uit te nodigen. En we gaan dat trouwens zo snel mogelijk doen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER