Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

'Stereotype' is de ultieme homoparodie op Eurosong

Jens Geerts, presentator van de Europese holebizender OUTtv, viert de 60ste verjaardag van het Eurovisiesongfestival met zijn eigen productie: de ultieme homoparodie.

MCe

'Met een homoparodie op het nummer 'Satellite' van de Duitse Lena, wil ik de globale Eurovisiesongfestivalfan (lees: homo) internationaal een hart onder de riem steken. Want het songfestival heeft reeds honderden liefdesliedjes voortgebracht, maar geen enkel nummer bezong expliciet de liefde tussen twee mannen of vrouwen', reageert Jens (26).

Dankzij de overwinning van de Oostenrijkse Conchita Wurst, vorig jaar in Kopenhagen, vindt het Eurovisiesongfestival dit jaar plaats in Wenen. Op het einde van het filmpje bedankt Wurst Jens persoonlijk. Zijn video is ook een eerbetoon aan de overleden Udo Jürgens, die zelf hetero was, maar wel de homogemeenschap openlijk steunde. Hij overleed op 21 december 2014.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER