PLAY-OFF 2. Kortrijk kroont zich tot groepswinnaar in Play-off 2A, Perbet bezorgt Charleroi onverhoopt punt in allerlaatste minuut tegen Lokeren

In Play-off 2A heeft Kortrijk zich van de groepswinst verzekerd na een 1-0 overwinning tegen Standard. Een flauwe partij leek lange tijd op 0-0 af te stevenen, maar in de toegevoegde tijd scoorde invaller Sarr na een hoekschop van uitblinker Kagé. Door deze overwinning kan KV Kortrijk niet meer ingehaald worden op kop van Play-off 2A, de Kerels nemen het in de finale van Play-off 2 op tegen Charleroi, Lokeren of KV Mechelen. Charleroi en Sporting Lokeren speelden 2-2 gelijk na een doelpunt in de laatste seconden van Jérémy Perbet, KV Mechelen bleef steken op een 1-1 tegen STVV. In Play-off 2B valt de beslissing dus op de laatste speeldag.

jtp

KV Kortrijk moest in laatste instantie een wissel doorvoeren, na een blessure voor De Smet tijdens de opwarming. De Fransman Mercier, die al heel wat fraaie dingen liet zien dit zien. Standard liet heel wat sterkhouders thuis voor dit duel, en begon met heel wat jonge jongens. De jonge Rouches begonnen vol goede moed aan de wedstrijd, maar verder dan een bal op de paal van Remacle kwam Standard niet. Naarmate de eerste helft vorderde, verwaterde het spel helemaal. Een teleurstellende 0-0 halfweg was dan ook logisch.

Ook na de rust was de wedstrijd zoutloos te noemen, enkel Kagé kon het publiek bij momenten warm maken met enkele knappe bewegingen. Twee minuten voor tijd leek Kagé Verstraete de 1-0 aan te bieden, maar zijn voorzet was net iets te hoog. Kortrijk bleef geloven in de overwinning, en die kwam er ook in de toegevoegde tijd. Sidy Sarr kopte een hoekschop van Kagé staalhard in doel. Door deze overwinning heeft Kortrijk op één speeldag van het einde elf punten, dat zijn er vier meer dan Standard. KV Kortrijk speelt dus de finale van Play-off 2 tegen de winnaar van Play-off 2B. Daar valt volgende week de beslissing (zie onder).

Gelijkspel in Beveren

Waasland-Beveren won wel, met 1-0 van Moeskroen-Péruwelz, na een doelpunt van Siebe Schrijvers in de eerste helft. Meteen ook de eerste overwinning in Play-off 2A, waardoor Waasland-Beveren zijn laatste thuismatch van het seizoen met een goed gevoel kon afsluiten. Een aangename eerste helft kreeg na de rust helaas geen vervolg,waardoor Waasland-Beveren redelijk eenvoudig de drie punten wist thuis te houden. Markovic kwam nog dicht bij de gelijkmaker voor Moeskroen, maar knalde de bal hoog in de tribunes. Voor beide ploegen zit het seizoen er op, in de laatste wedstrijd staat enkel nog de eer (en de derde plaats) op het spel voor Waasland-Beveren en Moeskroen.

Gelijkspel in extremis

Het duel om de leidersplaats in Play-off 2B tussen Charleroi en Lokeren begon als een wervelwind. Javier Martos werd voor de aftrap nog in de bloemetjes werd gezet als Gouden Zebra (de prijs om de beste Charleroi-speler van het jaar), maar helaas voor Charleroi volgde Dessoleil niet in zijn voetsporen. De jonge verdediger verkeek zich al na zes minuten op een verre bal. Harbaoui nam het geschenk dankbaar aan en prikte de vroege 0-1 dankbaar tegen de touwen.

Perbet topschutter

Charleroi reageerde bijna meteen via Perbet, maar de Fransman werd onterecht afgevlagd wegens offside. Lokeren liet het niet aan zijn hart komen, en verdubbelde drie minuten later zowaar tot 0-2. Opnieuw stond Harbaoui aan het kanon. Toch kwam Charleroi nog helemaal terug in de wedstrijd, via Perbet stond de 1-2 al na 13 minuten op het bord in een aangename pot voetbal. Davino Verhulst kreeg de bal niet weg na slecht verdedigen achterin, Perbet stond alweer op de juiste plaats en prikte zijn achttiende goal binnen.

In de tweede helft gingen de Zebra’s met man en macht op zoek naar een tweede doelpunt, die kwam er in de allerlaatste minuut van de extra tijd na een discutabele hoekschop. Jeremy Perbet twijfelde niet, oog in oog met doelman Verhulst en legde de 2-2 eindstand in het zijnetje. Door zijn tweede doelpunt van de avond springt Perbet ook over Leye in de topschuttersstand, hij heeft nu 19 doelpunten gescoord. In de stand blijven Lokeren en Charleroi op kop, met beide acht punten, KV Mechelen heeft er ééntje minder en staat derde.

Gelijkspel KV Mechelen

KV Mechelen bleef namelijk steken op een 1-1 gelijkspel tegen STVV. De Kanaries kwamen tien minuten voor de rust verrassend op voorsprong dankzij een heerlijk doelpunt van Pieter Gerkens. Die werkte de bal met een prachtige omhaal in doel na een voorzet vanop rechts. Een donderslag bij heldere hemel voor KV Mechelen, dat een nieuwe nederlaag kon missen als kiespijn. Toch bleef de thuisploeg rustig zoeken naar de gelijkmaker, en die kwam er dan ook na 68 minuten. Een vrije trap van Matthys viel in het geharrewar voor de voeten van De Petter. Die twijfelde niet en legde de 1-1 eindstand vast.