© GMAX

Berchem geeft doelpunten weg aan Hasselt

Berchem Sport ging met 1-7 verliezen in Hasselt. De basis van de monsteroverwinning van de Limburgers werd in een paar minuten gelegd.

Nadat Berchem fris gestart was, een doelpunt afgekeurd zag wegens buitenspel en Faes te zwak afdrukte, klaarde Hasselt op zeven minuten tijd de klus dankzij drie weggeefdoelpunten van de Berchemse centrale verdediging. Eerst trapte Paridaans naast de bal en Sagiam profiteerde. Bij een hoekschop trapte Paridaans de bal pardoes in eigen doel en bij een nieuwe hoekschop mocht Geebelen volledig vrij binnen koppen. Berchem probeerde opnieuw in de match te komen, maar een vrijschop van Verhoeven zeilde net naast doel. Als Dierickx slecht ontzet, maakt Karadayi er net voor rust 0-4 van.

Tijdens de rust bleken Paridaans en Faes ziek en Dierickx geblesseerd, zodat Berchem met een onuitgegeven verdediging uitpakte. Inzet genoeg, maar Karabayi met een boogbal over Merckx, een kopbal van Ulenaers en El Idrissi die doorheen de verdediging spurtte, zorgden voor 0-7. Boujouh kon de pil lichtjes verzachten.