Chirurgen vinden 12 staven goud in maag Indiase zakenman

Chirurgen in New Delhi in India hebben twaalf kleine goudstaven teruggevonden in de maag van een 63-jarige zakenman. De man vertelde aan de artsen dat hij een dop van een fles had ingeslikt na ruzie met zijn vrouw. Toen de chirurgen de man opereerden, werd duidelijk dat het niet om een dop ging, maar wel om bijna 400 gram goud.
AP2013
Archieffoto

De man werd in het ziekenhuis opgenomen met klachten van braken en ontstopping. Chirurgen opereerden de man begin deze maand en vonden daarbij in de maag van de zakenman twaalf kleine staven goud.

"Een geval zoals dit heb ik nog nooit gezien in mijn leven", zegt dokter CS Ramachandran aan BBC. "Dit is de eerste keer dat ik goud heb gevonden in de maag van een patiënt. Dit is ongelooflijk." Volgens de dokter was het een lange en vervelende operatie van drie uur. "Het gaat om een oude patiënt en we moesten voorzichtig zijn."

De politie- en douanediensten hebben de zakenman ondervraagd en hebben het goud in beslag genomen.

India staat bekend als grootste consument van goud en heeft sterk te kampen met goudsmokkel sinds het land de belastingen op ingevoerde metalen heeft verhoogd. Het is dan ook niet uitgesloten dat de man het goud op deze manier het land wou binnenbrengen.

Meest gelezen