“Terwijl we naar elkaar zwaaiden, werd ze meegesleurd”

Fay Buggenhout uit het Oost-Vlaamse Wichelen is gisteren omgekomen nadat ze bij het oversteken door een auto werd gegrepen. Ze had net afscheid genomen van haar vriend, toen die in de bus stapte en alles zag gebeuren. “Terwijl we naar elkaar zwaaiden, werd ze ineens door die auto meegesleurd,” zegt hij in Het Nieuwsblad.

lvi, rdl, phu,,mkm

“Tot zaterdag. Love you too. Dat waren de laatste woorden die Fay die tegen me zei. Nog geen minuut later werd ze door die auto gegrepen. Uitgerekend op het ­moment dat ze de straat overstak terwijl we naar elkaar aan het zwaaien waren.” Enrico (17), de vriend van Fay Buggenhout, kon het vrijdagmiddag niet vatten. Hij zag de liefde van zijn leven voor zijn ogen verongelukken.

Het tragische ongeval gebeurde donderdagavond iets na 20 uur, ter hoogte van een bushalte langs de Dendermondsesteenweg in Schellebelle. “De klap was enorm”, zegt Enrico. “Die auto kwam in volle vaart aan. Fay valt niets te verwijten. Ook niet dat ze overstak, want ze kon hem gewoon niet zien aankomen. Bovendien was daar ook nergens in de buurt een zebrapad te bespeuren. Die baan is daar gewoon erg onveilig.”

Rijbewijs ingetrokken

Terwijl Fay zwaargewond op de grond lag, belde Enrico zelf de hulpdiensten. “Mijn broer en ik zijn meegegaan met de ambulance. Maar in het ziekenhuis vertelden de artsen me dat Fay al voor negentig procent hersendood was. Deze middag (vrijdagmiddag, nvdr.) is ze uiteindelijk overleden.”

De bestuurder van de aanrijdende wagen is na het ongeval meteen gestopt. Het parket stuurde een deskundige ter plaatse. Maar die concludeert dat het om een spijtig ongeval gaat. De bestuurder reed niet te snel en had ook niet gedronken. Zijn rijbewijs zou naar verluidt wel voor vijftien dagen zijn ingetrokken.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER