© Photo News

Wedstrijdjury geeft rist renners boete na openingsrit

De wedstrijdcommissarissen aan de slag tijdens de Driedaagse De Panne-Koksijde hebben na de openingsetappe van dinsdag een pak renners een geldboete opgelegd van 200 Zwitserse frank (187 euro). In eerste instantie werden vijftien renners beboet voor hun gedrag aan kilometer 167, ter hoogte van Schorisse. Maar de wedstrijdcommissarissen namen ook de beslissing veertien renners een geldboete te geven voor hun risicovol rijgedrag aan kilometer 189 tijdens de passage in Geraardsbergen.

"Hiermee willen we duidelijk stellen dat de tolerantiegrens voor wat betreft de voetpad- en fietspadrijders totaal overschreden is. Het kan niet dat renners toeschouwers in gevaar brengen met hun rijgedrag. Daarom dit signaal. Een tijdsboete kunnen wij de renners niet opleggen. Het reglement spreekt ofwel van een geldboete ofwel een geldboete en het uit koers zetten van de renner of renners. Wij hielden het dus op een geldboete en kwamen tot deze beslissing nadat we diverse wedstrijdbeelden bekeken hebben met de verschillende commissarissen", stelt UCI-jurylid Eric Follon.

Aan kilometer 167 (passage Schorisse) kregen Marco Haller, ritwinnaar Philippe Gilbert, Dries Devenyns, Jasper De Buyst, Luke Durbridge, Alexander Edmondson, Christoph Pfingsten, Matthias Brandle, Boy van Poppel, Simone Consonni, Alexandre Pichot, Pierre-Luc Perichon, Frederik Backaert, Ole Forfang en Rob Ruijgh een geldboete van 200 Zwitserse frank.

Aan kilometer 189 (passage Geraardsbergen) kregen Marco Haller, Philippe Gilbert, Dries Devenyns, Jasper De Buyst, Luke Durbridge, Christoph Pfingsten, Matthias Brandle, Boy van Poppel, Simone Consonni, Alexandre Pichot, Pierre-Luc Perichon, Frederik Backaert, Ole Forfang en Rob Ruijgh een geldboete van 200 Zwitserse frank.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Wegwielrennen