© Leo De Nijn

Chiroterrein Hombeek geplaagd door vandalisme

Het terrein van de Chiro in Hombeek (Mechelen) wordt geplaagd door aanhoudend vandalisme. Dankzij een alerte buurtbewoner kon de lokale politie drie verdachten oppakken. Het gaat om minderjarigen.

Leo De Nijn

De Chirojongens van Hombeek verspreidden in de buurt van de Bankstraat en de Spoorwegstraat een brief waarin ze oproepen om bij verdachte handelingen de politie te bellen. "Vorige week werd er drie keer schade toegebracht op ons domein, waarbij veel ramen zijn vernield. Ook de banden van de kleine caravan, die we ieder jaar meenemen op bivak, hebben ze plat gezet of stuk gestoken."

De kosten zijn intussen wel flink opgelopen. "Het geld dat is nodig is voor de herstellingen, zouden we liever aan leukere dingen uitgeven", zeggen Alexander Stevens, Wim Muyldermans en Kristof Lauwers van de chirojongens van Hombeek. ‘Daarom rekenen we een beetje op de buurt om een oogje in het zeil te houden’.

Mogelijk zijn drie vandalen al gevat. De Mechelse politie wil er niets over kwijt omdat de verdachten minderjarig zijn en het onderzoek nog loopt. Een buurtbewoner, die uit angst voor vergeldingsmaatregelen anoniem wil blijven, is getuige geweest van een van de vandalenstreken. Dankzij de man kon de politie de verdachten identificeren.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER