Recordschot: Canadese sniper doodt vanop 3,5 kilometer afstand ISIS-terrorist

© BELGAIMAGE

Een snipersoldaat van de Canadese special forces heeft afgelopen maand vanop 3,5 kilometer afstand een ISIS-strijder gedood in Irak. Dat meldt de Toronto Global Newspaper op basis van bronnen binnen het Canadese leger. Nooit eerder zou een terrorist vanop zo’n grote afstand gedood zijn.

jdb

Het schot werd uitgevoerd met de hulp van een observator, die precieze richtlijnen gaf aan de sniper. Na het schot duurde het ongeveer tien seconden vooraleer hun doel geraakt werd. Nooit eerder zou er een strijder vanop zo’n grote afstand gedood zijn. De sniper maakte daarbij gebruik van een McMillan TAC-50-vuurwapen.

Een afstandsschot van dit formaat vraagt volgens kenners heel wat grondige voorbereiding en kennis. De schutter moet niet alleen weten hoe de wind staat, hij moet ook de juiste kogelbaan en de curve van de aarde kunnen inschatten.

Het vorige record staat op naam van de Britse sniper Craigh Harrison, die in 2009 een talibanstrijder vanop 2,4 kilometer neerschoot.

Meer troepen

“Dankzij het schot hebben we een aanval op Iraakse troepen kunnen verijdelen”, aldus een bron binnen het leger aan de Toronto Global Newspaper. “De medestrijders van de terrorist hadden geen flauw benul van wat er zich aan het afspelen was.”

Onlangs nam de Canadese premier Justin Trudeau nog de beslissing om het aantal Canadese special forces op Iraaks grondgebied te verdrievoudigen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen