TripAdvisor krijgt in Italië boete van 500.000 euro

TripAdvisor, een populaire website met beoordelingen van onder meer hotels en restaurants, heeft in Italië een boete van 500.000 euro gekregen. Volgens de Italiaanse mededingingswaakhond AGCM zou de website de consument misleiden.
ImageGlobe

TripAdvisor slaagt er niet in de echtheid van recensies op zijn website te controleren, aldus de AGCM. Ondertussen maakt het bedrijf wel reclame met de "bijzonder assertieve" boodschap dat alle beoordelingen betrouwbaar zijn. "Of je nu de voorkeur geeft aan grote hotelketens of knusse boetiekhotels, bij TripAdvisor vind je echte hotelbeoordelingen waar je op kunt vertrouwen", staat op de site te lezen. TripAdvisor krijgt 90 dagen om zijn communicatie aan te passen en 30 dagen om de boete te betalen.

Ook Horeca Vlaanderen pleit voor meer controle op recensiewebsites. "Niemand wil dat de recensiewebsites verdwijnen, alleen moet men er zeker van zijn dat ze aan enkele kwaliteitsvoorwaarden voordoen", zegt directeur Danny Van Assche. "Wij willen dan ook aan de overheid vragen om zo'n voorwaarden op te lijsten, zodat men er zeker van kan zijn dat de recensies betrouwbaar zijn, dat er mogelijkheid is tot reactie, dat het recente recensies zijn enzovoort.."

Meest gelezen