BUNDESLIGA. Robben en Lewandowski bezorgen Bayern (voorlopig) weer leidersplaats

Bayern Müchen heeft zich vrijdagavond (voorlopig) weer naar de leidersplaats in de Bundesliga gehesen. Der Rekordmeister won met 1-3 op het veld van Mainz.

jvh

Arjen Robben stond voor het eerst weer aan de aftrap sinds hij drie weken geleden geblesseerd uitviel bij de Nederlandse nationale ploeg in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Luxemburg. Toch kwam Bayern al binnen vijf minuten op achterstand, na de openingstreffer van Jhon Córdoba.

Maar het antwoord van Bayern volgde snel: Robben bediende Robert Lewandowski, die de gelijkmaker binnenschoot. De Nederlander tekende na twintig minuten zelf voor de 1-2, door een voorzet van Thomas Müller met het hoofd artistiek in doel te duiken. Daar bleef het lang bij, tot Lewandowski in de blessuretijd met een vrije trap de wedstrijd definitief besliste.

Bayern leidt zo (voorlopig) weer in het klassement, op basis van een iets beter doelsaldo dan RB Leipzig. Dat ontvangt zaterdag Schalke 04.

Bekijk hier de volledige stand in de Bundesliga!