© Joris Herregods

© Joris Herregods

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Bart 'Molleke' Segers vindt derde trouwring op rij

Waar men gaat langs Liezelse wegen, komt men Bart Segers tegen. De man wroet al sinds zijn vijfde in de grond en is veertig jaar later nog bezig. Met succes want hij heeft zopas een derde trouwring gevonden en zoekt nu de eigenaars.

InKe

Segers (46) staat in Liezele en Groot-Puurs bekend als 'Molleke' omdat hij al jaar en dag de Liezelse velden uitkamt. Zo vond hij al geregeld sieraden en dergelijke meer. "In 2005 vond ik een ring van Marceline Siebens. Zij was die al 28 jaar verloren. De tweede ring die ik vond, in 2012, was die van Alfons Piessens en zijn echtgenote Rosa.Fons was die op hun akker verloren, een jaar nadat ze getrouwd waren. Ook die ring kon ik teruggeven aan de rechtmatige eigenaars, 45 jaar later dus."

Eerder dit jaar kreeg Segers toestemming van de grondeigenaars om in de buurt van domein Walsingen op zoek te gaan. Dat leverde hem een derde trouwring op, ditmaal uit de jaren zeventig. "Ik hoop dat ik ook die ring kan terug bezorgen aan het koppel of hun nazaten. Het gaat om een een gouden ring met daarin de namen Agnes en Willy gegraveerd en hun huwelijksdatum van 31/08/1974. De ring is gevonden op De Bergels."

Lees het hele verhaal woensdag in Gazet van Antwerpen - editie Mechelen

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER