© Dick Demey

Aquino’s maakten in Antwerpen jacht op moordenaars

De Limburgse familie Aquino heeft de voorbije weken zelf jacht gemaakt op de moordenaars van kopstuk Silvio Aquino. En die moordenaars zochten de Aquino’s in het Oost-Europese criminele milieu van Antwerpen.

PIETER HUYBERECHTS, MARK EECKHAUT

Politie en gerecht hebben vorige week twee verdachten laten oppakken in Keulen. Het gaat om twee zware criminelen van vermoedelijk Albanese origine die in de verschillende Europese landen bekend zijn bij de politie. Een derde verdachte zou al langer in de cel zitten, maar voor andere feiten.

Door de verdachten te arresteren, hebben politie en gerecht de Aquino-clan uit Maasmechelen in snelheid gepakt. De broers van de geliquideerde Silvio Aquino (41), die een van de hoofdverdachten was in het grote en aanslepende drugsproces in Hasselt, hadden immers zelf een onderzoek ingesteld naar de moordenaars van hun broer. De Aquino’s zochten de daders van de moord in het Antwerpse milieu van Balkan-criminelen. De Maasmechelse misdaadfamilie zou zelfs een foto hebben bemachtigd van een van de daders, die kort na de moord op Silvio zelf dood werd teruggevonden op de snelweg bij Roermond. De Aquino’s zouden met de foto op speurtocht zijn getrokken in het Antwerpse misdaadmilieu, in de hoop te achterhalen waar de andere huurmoordenaar zich zouden ophouden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER