Union Zandvoorde zoekt extra spelers en trainers

© dji

© Frank Abbeloos

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Union Zandvoorde wil uit de schaduw van grote broer KVO treden. De voetbalclub is dringend op zoek naar extra spelertjes, dames, én trainers. Vrijdag en volgende week vindt een kennismakingstraining bij de club van Guga Baúl plaats. “Iedereen is welkom”, luidt het.

Dominique Jauquet

Union Zandvoorde is vandaag vooral bekend omwille van de opvallende ligging van het voetbalterrein, naast chemisch bedrijf Proviron. En van Laurent ‘Guga Baúl’ Bailleul, al jaren trouwe speler van de eerste ploeg.

De komende jaren wil de club op sportief vlak en met de jeugdwerking meer in beeld komen. Union Zandvoorde heeft vandaag een herenploeg in derde provinciale, een damesploeg in eerste provinciale, en jeugdploegen in de U21, U17, U15, U13, en U11.

Maar er zijn vandaag te weinig spelers en trainerst. “Toen ik hier twintig jaar geleden ben toegekomen, hadden we vier jeugdploegen”, zegt bestuurslid Eddy De Mey. “De club groeide de jaren daarop en tussen 2008 en 2010 hadden we enkel gediplomeerde trainers. Helaas leed de club aan groeipijnen, wat maakte dat de trainers weer vertrokken. Vandaag willen we de omgekeerde weg inslaan. De club eerst op niveau brengen met een positief imago en degelijke structuur, en dan een tweede stap zetten.”

Ervaring van Catrysse

Om dat te verwezenlijken stelde Union Geert Catrysse aan als sportief verantwoordelijke. Met Geert haalt de club een pak ervaring binnen. Hij was speler bij de reserven van eersteklasser AS Oostende, in derde en vierde klasse en in alle provinciale reeksen, en was later trainer in alle provinciale reeksen en in vierde klasse.

Jaren geleden richtte Catrysse ook een voetbalschool op waarin hij meer dan 120 spelers opleidde, onder wie KVO-speler Bracht Cappon. Zijn opdracht bij Union: meer structuur brengen en jonge spelers, dames, en trainers aantrekken.

“Ik hou van uitdagingen en heb me daarom geëngageerd. We vertrekken van een visie op lange termijn, maar moeten nu al vol aan de bak. Het seizoen staat voor de deur. En we hebben nog spelertjes en trainers nodig”, zegt Geert Cartrysse.

Vandaag vrijdag wordt daarom een instuiftraining georganiseerd van 17 tot 19 uur. “Het is de bedoeling om kennis te maken, wedstrijdjes te spelen, te trainen op techniek en een penaltycup te organiseren. Er lopen vandaag nog heel wat jonge spelers die willen voetballen, maar nergens terecht kunnen door een stop bij omliggende clubs. Deze jongeren willen we aanspreken met Union Zandvoorde. Iedereen is welkom”, zegt Catrysse.

Laag lidgeld en andere troeven

Ook volgende week zaterdag 26 augustus vindt een instuiftraining plaats, van 10 tot 12 uur, gevolgd door een barbecue. “Deze club heeft heel wat troeven. In vergelijking met omliggende clubs is het lidgeld laag, we beschikken naast het hoofdterrein in Zandvoorde over twee terreinen in De Schorre, de continuïteit van de trainingen wordt verzekerd doordat we indoor kunnen trainen in De Spuikom, en we starten een voetbalschool op voor U6 tot U10 die zal plaatsvinden op vrijdag van 16 tot 17.30 uur. We hopen zoveel mogelijk spelers en hun ouders te overtuigen op de instuifsessies. Het uiteindelijke doel? Volgend jaar in iedere reeks waar je kan inschrijven een ploeg hebben”, aldus nog Catrysse.

De nieuwe wind bij Union Zandvoorde wordt toegejuicht door de bekendste speler van het elftal, Laurant Bailleul ofte Guga Baúl. “Ik speel nu negen jaar voor deze club. Vooral de familiale sfeer spreekt me aan. Ik ben hondstrouw. Als het ergens leuk is, dan blijf ik gewoon”.

Guga probeert zich zoveel mogelijk vrij te houden voor het voetbal, tussen de theatershows, optredens, en televisieopnames door. “Twee jaar geleden speelde ik 21 van de 30 matchen, vorig jaar 14. Het is niet altijd evident, zeker met de opnames voor Tegen de Sterren Op. Maar voor mij is zondag al altijd voetbaldag geweest. Ik denk dat er weinig spelers zijn die van Antwerpen naar Oostende rijden om te gaan voetballen. Maar ik kom hier graag, en steun dan ook het nieuwe initiatief die nu op poten wordt gezet.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen