© REUTERS

Zidane: “Varane minstens twee tot drie weken buiten strijd”

Real Madrid-verdediger Raphaël Varane ligt “minstens twee tot drie weken” in de lappenmand met een “ernstige dijbeenblessure”. Dat heeft Real-coach Zinédine Zidane dinsdag bevestigd op een persconferentie.

Door de blessure mist de 23-jarige Varane sowieso de finale van de Champions League-van zaterdag tegen het Atletico Madrid van Yannick Carrasco en ook zijn aantreden in de EK-opener van de Fransen tegen Roemenië (10 juni) komt flink in het gedrang.

“Voor zaterdag is hij zeker out”, aldus ‘Zizou’. “En ik denk dat hij in totaal voor minstens twee tot drie weken buiten strijd is. Ik hoop voor hem dat het minder erg is dan voorspeld. Zaterdag is hij uiteraard bij ons, zelfs al kan hij niet op het veld staan. Ik hoop dat hij nog iets kan doen op het EK”, stelde Zidane.

Varane is geen vaste waarde in de basiself van de Koninklijke, maar bij Les Bleus is hij wel een van de sleutelfiguren in de defensie. Om zijn onbeschikbaarheid op te vangen riep de Franse bondscoach Didier Deschamps maandag nog Adil Rami op.

Voor 31 mei moet Deschamps zijn definitieve selectie van 23 spelers indienen. Het EK wordt op 10 juni geopend met een duel tussen Frankrijk en Roemenië. In hun poule nemen de Fransen het daarna op tegen Albanië (15 juni) en Zwitserland (19 juni).

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Champions League