© Woonzorg Armonea

© Woonzorg Armonea

© Woonzorg Armonea

© Woonzorg Armonea

© Woonzorg Armonea

1 / 5
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Zoerle-Parwijs krijgt nieuw woonzorgcentrum

Op de hoek van de Gevaertlaan en Zoerlering in Zoerle-Parwijs (Westerlo) wil woonzorg Armonea uit Mechelen binnenkort van start gaan met de bouw van een gloednieuw woonzorgcentrum. De plannen zijn klaar en die worden dinsdag 2 juni voorgesteld in het Ontmoetingscentrum van Zoerle-Parwijs. Na het bouwverlof starten de werken.

Leo Brouwers

Armonea is de grootste onafhankelijke aanbieder van seniorenzorg in België, met meer dan 60 woonzorgcentra, serviceflats en service-residenties verspreid over heel het land. Als het van Armonea afhangt kunnen er vanaf februari 2017 139 senioren wonen in het gloednieuwe complex. “Het nieuwe woonzorgcentrum komt aan het rond punt op de kruising van Gevaertlaan en Zoerlering ”, vertelt communicatieverantwoordelijke Kristel Goffin. “Vlaanderen vergrijst in snel tempo. Ook Zoerle-Parwijs heeft een ouder wordende bevolking. Volgens de programmatiecijfers van de Vlaamse overheid was er nood aan een nieuw woonzorgcentrum hier.” Op het braakliggend stuk grond waar het nieuwe complex gaat verrijzen stond meer dan dertig jaar geleden dancing Cobra.

Aandacht voor huiselijkheidHet nieuwe woonzorgcentrum gaat 134 kamers tellen, 128 individuele en 6 dubbele kamers. Er gaan 90 mensen tewerkgesteld worden. “Het gebouw krijgt twee veilige afdelingen, specifiek voor bewoners met dementie, die in kleine ruimtes en groepen zullen gehuisvest worden”, gaat Goffin verder. “Hierdoor ontstaat er extra aandacht voor huiselijkheid. De bewoners met dementie zullen er ook een eigen tuin hebben. De senioren gaan er in ruime, moderne kamers wonen en van kwalitatief hoogstaande zorg en dienstverlening genieten. Het gebouw krijgt ook een gezellige bar met lounge.” De architectuur van het gebouw werd ontworpen samen met de vzw Anahata, een kennis- en expertisecentrum op het vlak van dementie. De werken starten na het bouwverlof.

InfosessieOp dinsdag 2 juni om 19.30 uur organiseert Armonea een infosessie over het nieuwe woonzorgcentrum in parochiezaal Smissenhoek, Smissenhoekstraat 11 in Zoerle-Parwijs. Buurtbewoners en senioren krijgen hier meer uitleg over de bouwplannen, de start van de werken en het bouwproces. Meer info over Armonea vindt u op www.armonea.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER