© JAA

CM staat borg voor zorg in woonproject Annonciaden

In afwachting van hun verhuis in januari 2016, kunnen de kopers van de 89 assistentiewoningen maar ook andere geïnteresseerden zondag 31 mei, tijdens Openwervendag, al eens op verkenning gaan in Annonciaden. Marc Justaert, de grote baas van de CM, kwam eerder al eens kijken. Annonciaden is het eerste project in de provincie Antwerpen waarvoor CM de rol van zorgmakelaar op zich neemt.

JAA

Annonciaden, genoemd naar de kloosterorde die de school stichtte, is een initiatief van Costermans Projecten uit Schilde. De voormalige normaalschool in hartje Wijnegem werd in 2013 grotendeels gesloopt om plaats te maken voor een gemengd zorg- en woonproject met vooral serviceflats of assistentiewoningen zoals die vandaag officieel heten.

Het achterliggende park zal straks van 7 tot 22 uur voor iedereen toegankelijk zijn, niet alleen voor de bewoners dus. Het wordt een trage weg om snel te voet of met de fiets van de markt en het gemeentepark naar het nieuwe scholencomplex van het Annuntia-Instituut te geraken.

De Schoolstraat wordt straks dubbel zo breed tussen de Turnhoutsebaan en de Bergenstraat. De projectontwikkelaar kocht de zeven oude woningen op de hoek van de Schoolstraat over van de particuliere eigenaars en schonk de grond aan de gemeente

“Het begrip ‘zorg’ krijgt hier een geheel nieuwe dimensie. Er is niet alleen 24-uren permanentie voorzien om bewoners bij te springen. Ook een artsenpraktijk, kapper, pedicure, Gezinszorg Villers en een restaurant krijgen een plek in Annonciaden. Opvallend is dat Annonciaden kan uitpakken met de CM als kwaliteitslabel voor de beloofde zorgverstrekking. “We bieden zelf geen diensten aan, maar stellen onze knowhow en netwerk ter beschikking om een kwalitatief hoogstaand aanbod van maaltijden, kapsters, boodschappenservice, verpleegkundige zorgen en andere diensten te waarborgen”, vertelt Marc Justaert, CM-voorzitter. (JAA)

Annonciaden aan de Turnhoutsebaan 402 in Wijnegem is zondag 31 mei te bezoeken van 10 tot 17 uur.

Lees zaterdag het volledige verhaal in Gazet van Antwerpen - editie Noord

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER