Direct naar artikelinhoud
Update

Stijn Wuytens laat met AZ Europees ticket glippen na spectaculaire remonte van Utrecht

Utrecht heeft na een onwaarschijnlijke stunt zijn ticket voor de voorronde van de Europa League beet. Nadat het afgelopen donderdag de heenmatch kansloos verloor met 3-0 bij AZ Alkmaar, klopte Utrecht vandaag in de return van de finale van de play-offs in de Nederlandse Eredivisie het team van coach John van den Brom op zijn beurt met 3-0. In de strafschoppenreeks trok Utrecht uiteindelijk aan het langste eind.

Utrecht stond voor een haast onmogelijke opdracht, maar begon sterk aan de partij en smeerde AZ twee goals aan in het eerste halfuur. Janssen (12.) en Haller (28.) scoorden de doelpunten. De bezoekers herstelden gaandeweg het evenwicht, maar maakten het zichzelf lastig toen verdediger Luckassen in minuut 67 tegen zijn tweede gele kaart aanliep. Utrecht profiteerde van de man meer situatie en Kerk (82.) tekende voor de 3-0. In de absolute slotfase leek de thuisploeg alsnog de vierde goal te gaan scoren die Utrecht het Europese ticket zou opleveren, maar AZ-doelman Krul redde de strafschop van Haller.

In de verlengingen vielen geen doelpunten meer waardoor strafschoppen de match moesten beslissen. Hierin trok Utrecht na een nagelbijter aan het langste eind (4-3).

Stijn Wuytens speelde de hele match voor AZ. In de penaltyreeks trapte de Belg zijn strafschop binnen.