© BELGA

Pieter-Jan Vliegen heerst bij junioren in Neerpelt

Pieter-Jan Vliegen heeft zaterdag de Soudal Classics in Neerpelt voor junioren gewonnen. De renner van het Kalas Cycling Team 99 haalde het voor Niels Vandeputte en Arne Vrachten.

Vliegen maakte al meteen bij de start zijn intenties duidelijk en bepaalde het tempo in de eerste ronde. Hij kreeg nog zes andere junioren met zich mee, al dunde het groepje gaandeweg wel uit. Met nog drie ronden voor de boeg kregen we drie leiders: Vliegen, Niels Vandeputte en Brent Braes, die als eerste vooraan de rol moest lossen.

Aan het beukwerk van Vliegen viel evenwel weinig te beginnen en ook Vandeputte moest de renner uit Heusden-Zolder laten rijden. Hij soleerde naar de zege, Vandeputte moest vrede nemen met de tweede stek. In de strijd om de derde plaats beende Arne Vrachten na een sterke inhaalrace Brent Braes nog bij, waarna hij de laatste podiumstek pakte.

Bij de nieuwelingen was Ryan Cortjens aan het feest. Hij haalde het na een spannende strijd met Wietse Meeusen en Thibau Nys en maakte het verschil in de slotronde in de zandbak. Meeusen volgde op enkele seconden op de tweede plaats, Nys werd derde.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer