Ook gokschandaal in Premier League: “Spelers gokten op eigen wedstrijd”

© AFP

Manager Harry Redknapp, die in zijn carrière al meerdere Premier League-clubs coachte, heeft aan undercoverjournalisten van de krant The Telegraph verklaard dat enkele van zijn spelers gokten op een eigen wedstrijd. Dat is volgens het reglement van de Engelse voetbalbond (FA) nochtans niet toegelaten.

In een filmpje vastgelegd door de undercoverjournalisten vertelt Redknapp over een wedstrijd waarin zijn spelers zouden gegokt hebben op een zege van het eigen team.

Volgens het FA-reglement is het voor spelers verboden om op eigen wedstrijden te gokken. Managers dienen dit te melden aan de FA. Volgens The Telegraph heeft Redknapp dit niet gedaan, al verklaarde hij later dat het volgens hem indertijd niet strafbaar was.

De 69-jarige Redknapp stond aan het roer bij West Ham United, Portsmouth, Southampton, Tottenham en Queens Park Rangers.

Deze week kwam The Telegraph met verschillende onthullingen over fraude in de voetbalwereld. Zo raakte de Engelse bondscoach Sam Allardyce in opspraak. Dat leidde vervolgens tot zijn ontslag. Ook Jimmy Houtput kwam als voorzitter van OH Leuven in de undercoveroperatie aan bod. Intussen legde hij zijn functie neer.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen