‘Grootste ziekenhuis in rebellenwijk Aleppo opnieuw gebombardeerd’

Archiefbeeld © REUTERS

Het grootste ziekenhuis in de rebellenwijken van het Syrische Aleppo is zaterdag opnieuw gebombardeerd. Dat heeft de Amerikaanse ngo Syrian American Medical Society (SAMS) gezegd. Woensdag werd het ziekenhuis ook al eens bestookt.

km

Het blijft onrustig in Aleppo. In de nacht van vrijdag op zaterdag kregen de rebellenwijken het weer hard te verduren, zo meldt een reporter van het Franse persagentschap afp. Het regime, ondersteund door Rusland, boekt terreinwinst. Op 22 september begonnen de troepen van president Bashar al-Assad een groot offensief om de stad te heroveren.

Eerder deze week werden ook al twee grote hospitalen en een bakkerij in het oosten van de Syrische stad Aleppo geraakt. ‘De aanval gebeurde om 4 uur in de ochtend. Een militair vliegtuig heeft ze direct geviseerd’, zei Adham Sahloul van de in de VS gevestigde medische ngo Syrian American Medical Society (SAMS). Mohammad Abu Rajab, een radioloog in het getroffen M10-hospitaal, bevestigde dat raketten rond 4 uur insloegen. ‘Het puin viel op patiënten in de spoeddienst.’

Het M10-hospitaal is gevestigd in het Sakhour-district, het andere in al-Maadi. In die laatste buurt zou volgens bewoners ook een bakkerij geraakt zijn. Het Syrische Observatorium voor de mensenrechten spreekt van 6 burgers die gedood werden toen ze daar stonden aan te schuiven.