‘Houdini van Lommel’ opgepakt op dag dat enkelband uitmocht

De Lommelse ontsnappingskoning Niek Bergmans zit weer in de cel. Dat meldt Het Laatste Nieuws. Op de dag dat hij zijn enkelband zou mogen afdoen, werd hij in Zutendaal opgepakt op verdenking van diefstal.

mtm

Niek Bergmans werd in 2003 veroordeeld tot 25 jaar cel voor de dood van een kennis, Marc Lenaerts uit Hechtel-Eksel, die in 2001 doodgeschoten werd. Eind maart 2013 mocht Bergmans met een enkelband de gevangenis verlaten.

Bergmans had intussen de bijnaam ‘Houdini van Lommel’ gekregen, omdat hij er al drie keer in geslaagd is om uit een gevangenis te ontsnappen. In 1999 raakte hij weg uit een Zweedse gevangenis (waar hij een straf uitzat voor drugssmokkel, red.), vijf jaar later kon hij als eerste ooit uit de gevangenis van Tongeren ontsnappen en in 2006 klauterde hij ongezien over de muren van een zwaarbeveiligde strafinrichting in Brugge.

Op 28 maart van dit jaar, op de dag dat hij zijn enkelband zou mogen afdoen, werd Niek Bergmans echter opnieuw opgepakt. Die dag deed de politie meerdere huiszoekingen in Limburg, met als doel een bende op te sporen die zich specialiseert in de diefstal van materiaal uit de paardensport. Spullen die nadien dan te koop werden aangeboden op het internet.

Bij een van die huiszoekingen, in manège Bosscherhof in Zutendaal, werd en groot deel van de gestolen spullen teruggevonden en werden vier personen opgepakt. Bergmans was daar een van.

Volgens zijn vader heeft Niek echter niets te maken met die diefstallen. ‘Hij kan die spullen nooit zelf gestolen hebben. Hij droeg dan een enkelband en moest elke dag om 18 uur thuis zijn’, zegt hij in Het Laatste Nieuws. ‘Hij ging wel elk weekend paardrijden op de manège.’

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen