Lichamen verdwenen tieners na 43 jaar teruggevonden

Bijna 43 jaar geleden verdwenen twee 17-jarige meisjes in de Amerikaanse staat South Dakota. Pamella Jackson en Cheryl Miller waren op weg naar een feestje, maar kwamen om nadat hun auto op 29 mei 1971 in de Brule Creek, nabij de stad Elk Point, was terechtgekomen. Dat meldt Marty Jackley, minister van Justitie van South Dakota.

jatimmermans

Hij bevestigt dat het hun lichamen zijn die bijna een jaar geleden al teruggevonden werden. Waarschijnlijk kreeg de auto een klapband. "De zaak is afgesloten", zegt Jackley.

Hun auto lag 42 jaar lang onopgemerkt in het water, tot in september vorig jaar, tijdens een lange periode van droogte de auto aan het wateroppervlak zichtbaar werd. Nog volgens Jackley zijn er geen aanwijzingen voor een misdrijf. In de loop der jaren werd onder meer geopperd dat de meisjes het slachtoffer werden van een verkrachter of weggelopen waren.

Voor de nabestaanden van Jackson en Miller komt er nu een einde aan decennia van onzekerheid. "Onze weg is nu beëindigd", aldus familieleden van de meisjes.

Belga

Beeld Youtube

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER