Paul de Leeuw, Praga Kahn en Gorki op Marktrock Leuven

Paul de Leeuw, Praga Kahn (foto) en Gorki zijn de headliners van de 32e editie van het Marktrockfestival in Leuven dat dit jaar plaatsvindt van 15 tot en met 17 augustus. Dat heeft organisator Live Entertainment woensdag bekendgemaakt. De afgelopen jaren lokte het gratis festival om en bij de 100.000 bezoekers.

Sinds een vijftal jaren kiest Marktrock resoluut voor een Belgische affiche. Met Paul de Leeuw staat er voor het eerst in die periode een Nederlander op het podium.

"We willen nog steeds het beste van bij ons op het podium, maar kijken stilaan ook opnieuw buiten de landsgrenzen, vandaar Paul de Leeuw in Leuven en De Jeugd Van Tegenwoordig op Marktrock Dendermonde", aldus organisator Henk Vermeulen.

Vermeulen wil nog niet veel kwijt over de resterende invulling van het festival in Leuven. "In de praktijk zal er niet zoveel veranderen. Wij bouwen verder op de sterktes van de voorbije jaren. Het hoofdpodium blijft op de Oude Markt en daarnaast komt er zoals voorheen nog minstens een tweede podium met dj's. Dat is ook het geval voor de Marktrockfestivals die wij op 5 en 6 juli in Dendermonde en op 9 en 10 augustus in Bilzen organiseren", aldus Vermeulen.

Meest gelezen