Direct naar artikelinhoud

Toegangswegen Keukenhof helemaal vol

Het mooie weer en de bloeiende tulpen lokken veel mensen naar de Bollenstreek. De toegangswegen naar de Keukenhof, de N207 en de N208 zitten helemaal dicht, meldt de ANWB.

Toegangswegen Keukenhof helemaal vol

Dat zorgt voor ongeveer drie kwartier vertraging. Advies is om om te rijden via de A44.

Op dit moment staat de Bollenstreek in bloei. 'Tulpen, narcissen, hyacinten. Het park ziet er prachtig uit en de velden in de streek ook', aldus een Keukenhof-woordvoerster woensdag. Het bloemenpark heeft een 'gezellig drukke woensdag', zegt een andere woordvoerder. Naar verwachting bezoeken ongeveer 20.000 mensen woensdag het park. Op een normale woensdag komen er 10.000 tot 12.000 bezoekers. Toch is het niet de drukste dag ooit; die komt pas in zicht als er 30.000 mensen op één dag de Keukenhof bezoeken.

De grote toeloop is volgens de woordvoerder te danken aan het mooie weer van de afgelopen tijd. Daardoor staat alles fantastisch in bloei, in de hele Bollenstreek. Verder is het in veel landen paasvakantie. Er zijn opvallend veel Chinezen en Amerikanen. Maar de goede omstandigheden trekken ook veel meer Nederlandse gezinnen aan dan er op een doorsnee woensdagmiddag de Keukenhof aandoen.