© Belga

© Belga

© Isosport

thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

SCOOORE! LEAGUE. Poleposition voor oppermachtig Oostende

Oostende heeft, met nog vijf speeldagen in de Final Round voor de boeg, de poleposition al op zak. De kustploeg startte de tweede fase met een 5 op 5. Achter de leider ligt alles op een zakdoek bij elkaar.

cpm

Oostende won op de 27ste speeldag na een spannende topper bij Port of Antwerp Giants. Voor de West-Vlamingen in de Final Round meteen de vijfde opeenvolgende overwinning. De kampioen heeft met nog vijf speeldagen voor de boeg de poleposition al op zak. Dat levert in de play-offs in elke ronde het belangrijke thuisvoordeel op. Oostende werkt op Paasmaandag 6 april ook nog de bekerfinale in Vorst Nationaal tegen Luik af.

‘We hebben onze eerste ambities ingevuld. Bevestigen in Europa (Last 32 Eurocup), kwalificatie voor de bekerfinale en de poleposition’, zegt coach Dario Gjergja.

‘De Belgische Cup is het eerste doel. Neen, we gaan nadien en vanaf 11 april in het tweede deel van de Final Round niet op onze lauweren rusten. We bekijken het wedstrijd per wedstrijd en willen elke partij winnen. We gaan dan ook geen geschenken uitdelen.’

De Kroatische succescoach van Oostende denkt dat Port of Antwerp Giants de tweede plaats zal veroveren na de reguliere fase. Achter leider Oostende is het halfweg de Final Round echter koffiedik kijken wie de tweede en derde plaats (thuisvoordeel in de kwartfinale van de play-offs) zal grijpen.

Ook spanning in B-poule

Bergen, Antwerp Giants en Limburg United tellen 10 nederlagen. De Sinjoren en de Limburgers hebben echter nog één wedstrijd minder gespeeld.

Charleroi en Okapi Aalstar staan vijfde met 12 nederlagen. Met nog vijf speeldagen en vanaf elk weekend ­rechtstreekse confrontaties op de affiche brengt de Scooore!League tot begin mei dan ook een spannende apotheose richting een goede uitgangspositie voor de eindronde. Het Limburg United van coach ­Brian Lynch blijft lekker meedraaien en kan weleens de verrassing van deze Final Round worden. Charleroi en Okapi Aalstar lijken op dit moment het minste aanspraak te maken op de top drie.

Ook in de B-poule is er nog spanning voor de laatste twee tickets voor de play-offs. Wie zevende en achtste zal worden lijkt op dit moment een strijd tussen het trio Luik, Pepinster Wolves en Brussels. Kangoeroes Willebroek is na een knappe 3 op 3 theoretisch nog niet uitgeschakeld voor de play-offs. Naast de poleposition voor Oostende is het ook duidelijkheid dat de rode ­lantaarn dit seizoen voor ­Leuven Bears is.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in de Scooore! League!

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer