Meisje met syndroom van Down jaagt modellendroom achterna

© Facebook

De 18-jarige Madeline Stuart uit het Australische Brisbane heeft het syndroom van Down maar kiest ervoor om de aandoening niet langer te zien als een handicap, maar als een geschenk. Ze viel 18 kilogram af en probeert het nu als model.

vwh

Mensen die aan het syndroom van Down lijden hebben een groter risico op overgewicht. Tot voor kort was de roodharige Madeline nog 18 kilo zwaarder. Op een bepaald moment besliste ze om geen junkfood meer te eten en meer aan lichaamsbeweging te doen. Vandaag voelt het meisje zich goed in haar vel en dat bewijst ze met nieuwe foto's op haar Facebook- en Instagrampagina.

Met de steun van haar moeder Rosanne is ze nu vastbesloten om het te maken in de modewereld. De tiener hoopt zo een positieve indruk te geven aan de buitenwereld. Dat lukt ook al met haar fotoreeks. Veel mensen vinden haar doorzettingsvermogen bewonderenswaardig en laten dat weten in een reactie op de kiekjes. ‘Je zal niet alleen een model worden, maar ook een rolmodel voor kinderen met het syndroom van Down. Je zal hen stimuleren om hun dromen na te jagen’, staat er onder meer geschreven. Verder schrijven veel mensen dat ze respect hebben voor Madeleine en wensen ze haar veel geluk.

Madeleine is ontroerd door al de positieve reacties en bedankte iedereen in een Facebookstatus. Ze deelt ook elk artikel dat over haar verschijnt op haar virtuele prikbord.

 

Ready to pounce on my next chance at modelling

A photo posted by Madeline Stuart (@madelinesmodelling_) on

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer