© Photo News

Fenerbahçe-supporters mogen verplaatsing naar Monaco niet maken

Het prinsdom Monaco en de regio Alpes-Maritimes hebben de supporters van het Turkse Fenerbahçe verboden om hun grondgebied te betreden. Fenerbahçe speelt volgende week woensdag de terugwedstrijd in de derde voorronde van de Europa League tegen AS Monaco.

“De gouverneur van Alpes-Maritimes heeft op 29 juli 2016 beslist dat elke persoon die supportert voor de Turkse voetbalclub Fenerbahçe Spor Kulubu d’Istanbul of zich zo gedraagt, verboden wordt om het grondgebied van Alpes-Maritimes vanaf middernacht 1 augustus tot middernacht 3 augustus te betreden”, kondigde de woordvoerder van de regio vrijdag aan in een communiqué.

Het prinsdom Monaco heeft op zijn beurt een gelijkaardige maatregel genomen. In een ministerieel besluit van 20 juli, laat het herinneren dat “er de laatste jaren verschillende incidenten hebben plaatsgevonden tijdens voetbalwedstrijden met supporters van Fenerbahçe”.

AS Monaco, dat de heenmatch met 2-1 verloor in Istanboel, ontvangt Fenerbahçe woensdag in de terugwedstrijd voor derde voorronde van de Champions League.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer