Een overschot aan lekkers na Sinterklaas? Met deze recepten los je dat zo op

© Shutterstock

Bracht de Sint ook te veel chocolade en snoep? Dankzij deze vijf eenvoudige recepten slinkt de berg snoepgoed zienderogen en scoor je gegarandeerd bij familie en vrienden.

lla

Chocolade in een potje

Ingrediënten:

300 gram pure chocolade

2 theelepel bruine suiker

2 eierdooiers

2 eetlepels halfvolle melk

30 gram boter

Bereiding:

Smelt de chocolade au bain marie en voeg langzaam de melk en boter toe. Voeg daarna de eierdooiers en suiker toe en roer tot je een homogeen mengsel krijgt. Verdeel het mengsel over kleine kopjes en laat afkoelen. Serveer op kamertemperatuur.

Chocolade martini

Ingrediënten:

30 ml witte wodka

30 ml halfvolle melk

30 ml vloeibare, zwarte chocolade

stukjes mandarijn

10 ml slagroom

Bereiding:

Een winterse cocktail met chocolade? Het kan! Smelt de chocolade tot ze vloeibaar is en meng met de halfvolle melk. Haal van het vuur en voeg de wodka toe. Garneer met stukjes mandarijn en een toefje slagroom.

Pudding met mandarijn

Ingrediënten:

150 gram kristalsuiker (of fijne suiker)

20 gepelde mandarijnen.

8 blaadjes gelatine, geweekt in koud water

Enkele druppels vanille-extract

Kaneel

10 gram boter

Bereiding:

Pers 16 mandarijnen uit en vang het sap op. Voeg suiker, vanille-extract en kaneel toe en breng aan de kook tot alle suiker opgelost is. Haal van het vuur en voeg de uitgeknepen blaadjes gelatine toe aan het hete sap. Snij de overige mandarijnen in kleine stukjes en roer ze door het sap. Laat het mengsel afkoelen en vet ondertussen de vormpjes in met boter. Giet het mengsel in de vormpjes en laat gedurende vier uur opstijven. Haal ze uit de toekomst en dien op.

Milkshake met marshmallows

Ingrediënten

10 marshmallows (kan ook met gekleurd ‘nonnekesvlees’)

vanille-ijs (bij voorkeur roomijs)

2.5 dl halfvolle melk

1 dl magere melk

Chocoladesnippers

Bereiding:

Giet de halfvolle melk in pan en verwarm tot net niet aan het kookpunt. Voeg de marshmallows één voor één toe en blijf roeren tot ze gesmolten zijn. Plaats daarna het mengsel vijftien minuten in de diepvriezer. Mix het mengsel samen met de magere melk en het vanille-ijs tot een gladde milkshake. Werk af met chocoladesnippers.

Koekjes met marsepein

Ingrediënten:

100 gram poedersuiker

500 gram ongekleurde marsepein

20 gram witte, gezeefde bloem

Enkele druppels vanille-extract

1 eiwit

Bereiding:

Meng de suiker, bloem, eiwit en marsepein en kneed tot je een soep deeg hebt. Rol het deeg uit met behulp van een deegrol tot het ongeveer 1 centimeter dik is. Snij daarna de gewenste vorm uit (of maak gebruik van drukvormpjes) en leg op een bakplaat. Laat de koekjes in nacht rusten en verwarm daarna de oven tot 160 graden Celsius. Bak de koekjes 15 minuten tot ze lichtbruin zijn. Laat ze afkoelen en bestrijk daarna voorzichtig met een beetje vanille-extract.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer