© AP

Burgemeester en 2 journalistes doodgeschoten voor restaurant in Finland

De vrouwelijke burgemeester van de Finse stad Imatra is zaterdagavond samen met twee lokale journalistes voor een restaurant in het zuidoosten van het land doodgeschoten. Burgemeester Tiina Wilén-Jäppinen behoorde tot de sociaaldemocratische partij. De identiteit van de andere twee slachtoffers is nog niet bekend. Na de moordpartij arresteerde de politie een 23-jarige verdachte. Vermoed wordt dat hij zijn slachtoffers willekeurig heeft uitgekozen en die ook niet kende, klinkt het na de eerste vaststellingen. Het motief is nog niet duidelijk.

© REUTERS

Toen de schoten kort voor middernacht weerklonken, bevond zich een patrouillewagen in de omgeving, klinkt het voorts. Ooggetuigen hadden de verdachte geïdentificeerd. Hij bood geen verzet bij zijn arrestatie. De dader gebruikte een jachtgeweer waarvoor een vergunning was uitgevaardigd, maar dat niet op zijn naam stond.

De feiten werden gepleegd in een voetgangerszone van het centrum van het stadje van 27.000 inwoners, niet ver van de Russische grens.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER