"Prijs van bands is verdubbeld"

Voor het tiende jaar op rij organiseren de jongeren van jeugdhuis De Sjepap in Weelde het festival Parkingrock. Op zaterdag 26 juli staan daar onder meer Willow, Tourist LEMC en Bottle Of Moonshine op het podium.

Kathleen Van Beurden

Tien bands komen op zaterdag 26 juli mee de tiende verjaardag vieren van het ééndaagse festival Parkingrock in Weelde (Ravels). Grootste naam op de affiche is Willow, een Leuvense band die in 2010 derde werd op Humo’s Rock Rally en later radiohits scoorde met nummers als ‘Gold’ en ‘Sweater’.

Voor de organisatie van Parkingrock krijgen de huidige bestuursleden van het jeugdhuis hulp van een zestal voormalige bestuursleden. "Het bestuur van het jeugdhuis is het afgelopen jaar sterk verjongd", vertelt Toon Moeskops (29), die vier jaar geleden uit het bestuur van het jeugdhuis stapte en nu de organisatie van Parkingrock mee op zich neemt. "Als je nog nooit een festival hebt georganiseerd, is het nagenoeg onmogelijk om zoiets in goede banen te leiden. Daarom hebben we met een aantal ex-bestuursleden eens gepolst bij het huidige bestuur, of zij het zagen zitten als wij de festivalkar zouden trekken. En voor ons was dat een goede reden om wat meer op café te gaan", klinkt het lachend.

De ‘oude garde’ bestuursleden is de knepen van het vak duidelijk nog niet verleerd. "De organisatie loopt vlotjes", zegt Toon Moeskops. "Het enige grote verschil met pakweg vijf jaar geleden is de enorme prijsstijging van de bands. Die prijs is verdubbeld of zelfs verdriedubbeld. Om een band te boeken waarvan af en toe een nummer op de radio komt, betaal je nu al snel zo’n 3.000 euro." Voor Teun (17) en Mathias (18) is het de eerste keer dat ze Parkingrock meemaken als bestuursleden. "Ik luister normaal meer naar deejays en elektronische muziek", zegt Teun. "Maar de sfeer op een rockfestival is heel anders en die kan ik ook wel appreciëren." Mathias heeft dan weer een boontje voor hiphop. "Ik ben dus heel blij met twee hiphopnamen op de affiche: Tourist LEMC en Hoge Noorden Collect, naar die optredens kijk ik het hardste uit." Het jeugdhuis hoopt zo’n 750 bezoekers te mogen verwelkomen op Parkingrock. Er zijn twee podia en het eerste optreden start om 15u. Na afsluiter Willow om 24u is er nog een afterparty. Kaarten kosten 7 euro in voorverkoop en 10 euro aan de kassa. Wie jonger is dan 16 jaar mag gratis binnen en voor de eerste honderd bezoekers ligt er een gratis zonnebril van het jeugdhuis klaar.

Kathleen VAN BEURDEN

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER