Onbekende steekt zetel in brand, koppel ontsnapt op nippertje aan vuurzee

© bfs

© bfs

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Een koppel uit de Onze-Lieve-Vrouwstraat in Beveren is afgelopen weekend op het nippertje ontsnapt aan een woningbrand. Onbekenden hadden de zetel die voor hun gevel stond in brand gestoken. De brandweer kon nipt voorkomen dat het vuur oversloeg.

Bert Foubert

Een zomerse avond eindigde voor Dirk D'Hollander en Gerda Staut bijna op een drama. Het koppel had net een nieuw salon gekocht en had de oude zetel tijdelijk in de voortuin gezet.

“Leuk om in te zonnen”, aldus het koppel. Maar tijdens de nacht van vrijdag op zaterdag ging hun fauteuil in de vlammen op. Bijna werd ook hun huis zelf in de as gelegd.

“Ik zat om 0.30 uur samen met mijn zoon in de woonkamer televisie te kijken”, vertelt Dirk D'Hollander. “Plots hoorden we vlak voor ons raam geknetter. We zagen ook een fel licht door een spleet in onze rolluiken. Ik liep naar buiten en zag vlak voor onze gevel een steekvlam tot tegen het dak. In paniek ben ik een emmer gaan zoeken, maar enkele voorbijgangers hadden de brandweer al gebeld. Die was gelukkig snel ter plaatse en kon voorkomen dat het vuur oversloeg naar onze woning. Het had volgens de hulpdiensten maar een halve minuut gescheeld of de brand had zich verspreid in ons huis.”

Wachten tot na bouwverlof

Toch is de schade aan de woning aanzienlijk. De ramen aan de voorzijde sprongen kapot en de vensterbanken werden verschroeid. Ook de gordijnen en rolluiken gingen op in de vlammen. “Alles samen schatten we de kosten al op meer dan 10.000 euro. We moeten ook wachten tot na het bouwverlof om met de herstellingswerkzaamheden te kunnen starten. De afgelopen nachten hebben we moeten doorbrengen bij familie omdat de brandgeur in de woning nog te sterk was. Tegelijk zijn we opgelucht dat het bij materiële schade is gebleven. Als we op het moment van de brand allemaal al hadden geslapen, adden de gevolgen veel zwaarder kunnen zijn geweest.”

Uit de eerste vaststellingen bleek dat de brand werd aangestoken. Het parket van Dendermonde stuurde een branddeskundige ter plaatse. Over de precieze omstandigheden of de daders is er voorlopig nog geen duidelijkheid. “Iedereen die na de brand rondhing aan ons huis werd door de politie gefotografeerd”, weten D'Hollander en Staut. “Het gebeurt zeer vaak dat de brandstichter achteraf zelf komt kijken naar de schade die hij heeft aangericht.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen