© repro mvn

Miss België-kandidate beleeft schrik van haar leven op E40

Een man heeft Ellen Bacquaert, een kandidate voor Miss België, kilometerslang achtervolgd op de E40. De man deed teken dat ze moest stoppen, en toen ze dat niet deed, begon hij obscene gebaren te maken. In Oostkamp kon de man door de politie tegengehouden worden, vertelt Bacquaert aan Het Laatste Nieuws.

lej

De 21-jarige Ellen Bacquaert uit Ruddervoorde beleefde donderdagavond enkele angstige momenten. Ze was van De Panne op weg naar huis toen een lichtgrijze wagen achter haar kwam rijden. De bestuurder knipperde met zijn lichten, dus ging ze aan de rechterrijstrook rijden. “Ik dacht eerst dat er iets mis was met mijn wagen”, vertelt de kandidate voor Miss België aan Het Laatste Nieuws. “Maar de man bleef volhouden, wel tien minuten lang.”

Daarmee stopte het echter niet. Een beetje verder, aan de afrit van Gistel, kwam de agressieve bestuurder naast de cabrio van Ellen rijden.”Hij deed teken om een praatje te maken, en probeerde me de afrit te doen nemen terwijl hij seksistische gebaren maakte.” Toen besefte Ellen dat ze moest proberen de man kwijt te geraken.

Dat probeerde ze 25 km verder door onverwachts de afslag te nemen. Maar de man bleef haar achtervolgen. “Toen heb ik de politie gebeld.” De agenten vroegen haar om naar het politiebureau in Oostkamp te rijden; “Onderweg probeerde hij de weg nog te blokkeren met enkele bruuske rembewegingen. Ik reed de oprit op en draaide, maar hij kwam steeds weer achter mij rijden.”

In Oostkamp reed Ellen Bacquaert de parking van de politie op, haar belager reed door. Maar de opgeroepen agenten vonden hem een beetje verderop terug. “Hij probeerde alles in mijn schoenen te schuiven, maar daar is niets van aan. Hij zag me wenend en in paniek achter mijn stuur zitten. Als je dan nog niet begrijpt dat je fout bezig bent.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER