Verdachte die doelbewust inrijdt op terras in Parijs is toerekeningsvatbaar

De man die maandagavond nabij Parijs inreed op het terras van een pizzeria en daarbij een pubermeisje doodde, is toerekeningsvatbaar verklaard. Dat heeft de openbaar aanklager woensdag bekendgemaakt. De man is in verdenking gesteld voor doodslag met verzwarende omstandigheden.

Een psychiatrisch onderzoek heeft uitgewezen dat de man zich bewust was van zijn acties, aldus procureur Dominique Laurens van Meaux. De adjunct-procureur van Meaux, Éric de Valroger, liet eerder op de dag ook al verstaan dat de piste van een terroristische aanslag uitgesloten wordt.

LEES OOK. Wagen rijdt doelbewust in op terras van pizzeria: meisje (13) overleden, 13 gewonden

De onderzoeksrechter heeft woensdagavond beslist om de man in staat van beschuldiging te stellen, zo meldt de Franse nieuwszender BFM TV. Hij wordt onder meer verdacht van doodslag met verzwarende omstandigheden en is in voorlopige hechtenis genomen.

De chauffeur bevestigde maandag meteen na de feiten dat “hij een grote hoeveelheid medicijnen had ingenomen”. Naar eigen zeggen had de man zondagavond zichzelf van het leven proberen te beroven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen