© Youtube

Zangeres krijgt doodsbedreigingen over ‘gekleurde’ tegenspeler in videoclip

Een Noorse zangeres heeft in een radio-interview bekendgemaakt dat ze doodsbedreigingen kreeg toegestuurd nadat haar nieuwste videoclip online kwam. Zo zouden mensen het niet eens zijn met de keuze van haar vriendje in de video, namelijk een donkere acteur.

lmas

Sophie Elise vertelde dat de muziekvideo een liefdesverhaal tussen twee mensen toont, maar dat mensen het gebruiken om een boodschap van haat uit te sturen. “Het is het ergste wat ik ooit in mijn leven heb gezien”, reageert de zangeres. “Dit toont weer maar eens dat ondanks het al 2017 is, er nog niet veel veranderd is.” Sophie blokkeerde vervolgens de reactieruimte onder de video van ‘All Your Friends’, maar dit wilde ze eerst niet doen. “Ik ben al meer dan 6 jaar bekend in Noorwegen, waardoor ik kan omgaan met kritiek en haatboodschappen. Ik had echter niet verwacht dat mensen zo gemeen zouden zijn over de huidskleur van mijn tegenspeler. Daarom wilde ik de reacties eigenlijk laten staan en zo de mensen laten zien dat dit soort gedrag jammer genoeg nog steeds voorkomt.”

De zangeres wist op voorhand dat de songtekst van het liedje waarschijnlijk zou provoceren – het nummer gaat over wraak nemen op je ex – maar ze had niet verwacht dat het om de keuze van acteur zou gaan. Sophie vertelde dat ze niet meer buiten durft te komen en hoopt dat ze hiermee het taboe kan doorbreken.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer