‘Saoedische prins doodt 2.000 zeldzame vogels’

De Saoedische prins Fahd bin Sultan bin Abdulasis Al Saud heeft tijdens een jachtpartij in Pakistan bijna 2.000 vogels van een bedreigde soort afgeknald. De prins had slechts een vergunning voor de jacht op 100 kraagtrappen, berichtte de krant Dawn onder aanhaling van de plaatselijke autoriteiten. Hij zou bovendien illegaal gejaagd hebben in beschermde natuurgebieden.

mtm

De jacht op de zeldzame kraagtrappen is in Pakistan principieel verboden. De autoriteiten reiken echter elk jaar uitzonderlijke vergunningen uit voor bepaalde quota vooral aan Arabieren uit de Golfstaten, waar het vlees van de vogels als een afrodisiacum beschouwd wordt. De dieren komen vooral in Centraal-Azië voor en overwinteren in Pakistan.

Dawn uitte scherpe kritiek op het toekennen van de jachtvergunning door de Pakistaanse autoriteiten en op het gedrag van de prins. ‘De handelwijze van de prins stemt overeen met het gedrag van een huisgast, die uw hartelijke ontvangst ermee bedankt door cricket te spelen in uw woonkamer en breedgrijnzend naast een hoop kapotte meubelen en gebroken porselein voor een foto poseert’, schreef het blad.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen