© Martin Steenhaut

© Martin Steenhaut

© Martin Steenhaut

1 / 3
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

"Nooit een vos van zo dichtbij kunnen fotograferen"

Martin Steenhaut is als professioneel natuurfotograaf wel wat gewend, maar moest zich deze week toch serieus in de ogen wrijven toen hij ’s morgens vroeg plots een vos in de tuin zag zitten. Het leverde prachtige beelden op die meteen aantonen hoe mooi de natuur in de Noorder- en Voorkempen nog is.

jaa

Martin Steenhaut is al twintig jaar beroepsfotograaf in allerlei sectoren, al gaat zijn persoonlijke voorkeur uit naar beelden van de natuur. Hij trekt de hele wereld rond op zoek naar soms zeldzame dieren in hun habitat. Zo trekt hij eind februari naar Spanje om er lynxen in het wild te fotograferen.

Maar ook thuis kan de natuur dus verrassen. “Toen ik het rolluik naar boven had getrokken, zag ik hem eerst in de weide hier recht tegenover”, doet Martin het relaas over zijn uitzonderlijke ontmoeting met de vos. “Tot mijn verbazing zag ik hem vervolgens dichterbij sluipen, onze tuin in. Vervolgens trok hij zich terug in de haag waar hij twee uur heeft liggen dutten. Ik heb geen minuut van het spektakel gemist en lag de hele tijd stil op de loer met m’n camera in aanslag. Toen de vos, duidelijk een ouder exemplaar, het tijd vond om op te staan en zijn weg verder te zetten, heb ik deze beelden kunnen maken. Lucky shots.”

Lees het volledige verhaal zaterdag in Gazet Van Antwerpen - editie Noord

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER